Efter Bruxelles

En rigtig spændende studietur er nu overstået og jeg er hjemme igen efter at have været i Bruxelles i 4 dage sammen med 20 andre fra partiet. Det har været spændende at få EU rigtig ind under huden og møde mennesker, som på den ene eller anden måde er i systemet, hvilket kan være som politikker i Europa Parlamentet, NGO’er som Mission Øst eller EEA, lobbyist som Landbrugsraadet eller embedsmand i selve Europa Kommissionen. Tankevækkende er det, at det europæiske parlament er mere åbent end vores eget danske Folketing i forbindelse med udvalgsmøder, afstemninger, referater over hvad der bliver sagt i selve parlamentssalen, da alle kan gå ind via Paralmentets hjemmeside og så, hvad der sker i Paralemtet. Desuden er det muligt at overvære udvalgsmøder i Parlamentet modsat i Folketinget, hvor alle udvalgsmøder som sådan er lukkede for offentligheden. Lige som man kan se, hvad der sker live i det danske Folketing, er også muligt i Europa Parlamentet.

Ud over selve det politiske arbejde, havde vi tid til at opleve selve Bruxelles – enten i mindre grupper eller på egen hånd, hvor der for mit vedkommende blev tid til at se Manneken Pis og hans søster, Atomium, tegneseriemuset med bl.a. Tintin, Asterix og Obelix og Vakse Viggo.

At spise og drikke i Bruxelles er et kapitel for sig selv, da det ganske enkelt myldre rmed resturanter og ølhuse. Belgien har, lige som lande længre syd på, tradition for at spise ude frem for at lave mad hjemme, når man skal mødes. Og mange resturanter lukker først omkring klokken 6 om morgenen og klør på igen omkring klokken 11, så de kan være klar til frokost. En hver resturant med respekt for sig selv har selvfølgelig et hvis antal belgiske øl i sit sortement. Og et enkelt ølhus kan diske op med mere end 2000 ølsorter, hvor de første 1000 er produceret i selve Belgien, mens resten stammer fra resten af verden. Modsat Danmark, har belgierne en ølkultur på sammen måde, som franskmændne har det med vin. Det er også en skam at bælge rigtig god øl i sig, når det når procenter lige som vin eller tæt på. Hvis man er til øl, vil man sikkert finde sig en øl, som falder i ens smag. Med hjem fra Bruxelles har jeg også medbragt belgisk øl i form af 4 75 cl. Leffe – både brune og blond, hvor min søster og svorger skal have en af hver, og en gaveæske med Chimay-øl til mine forældre med medfølgende glas til at drikke indholdet.

Vejret så ikke lovende ud på forhånd, da det ud fra vejrudsigten kunne komme til at stå på regn i Bruxelles. Heldigvis blev vejrudsigterne gjort til skamme, da vejret i dagtimerne var på den gode side af 20 grader C, mens vi var i byen. Dagen inden havde det faktisk styrtet ned, men ikke en dråbe faldt på noget tidpunkt. Det har også betydet, at flyveturen frem og tilbage, har foregået i så flot vejr, at man kunne følge med i, hvor vi befandt os – især på hjemturen – da vi startede den i dagslys. Desværre lykkedes det os ikke at se baunelyset, som skulle hylde den nyfødte prins i det danske kongehus. På hjemturen mødte vi også Poul Nyrup Rasmussen i lufthavnen, mens vi var ved at tjekke ind, som åbenbart også skulle hjem med samme fly.

Selve turen har lært mig, at EU er en meget konkret størrelse modsat det, som nogle politiske partier prøver at gøre det til selvom det ligger noget underdrejet efter afstemningerne i hhv. Frankrig og Holland. Turen har også bekræftet mig i, hvorfor jeg mener, at det er vigtigt, at vi som danskere er med i EU på alle områder, da det handler så meget mere end lige krumme agurker og meget andet, som visse dele af den danske verdenspresse kan diske op med. En mindre biting i forbindelse med turen er, at jeg kraftigt overvejer at læse fransk på aftenskole, da det er vigtigt at kunne begår sig ude i den verden, som vi er en del af.

Billeder fra turen kan nu ses i mit fotoalbum. Der er dog så mange, at de fylder et par sider.

Skriv en kommentar