Stop volden

For anden gang bare inden for det igangværende år, er to unge mennesker blevet dræbt som følge af den meningsløse vold. Året var dårligt nok startet, før Anton Njie Hansen blev stukket ned af to unge mænd på Strøget, hvilket fik folk (både dem, der kendte ham og mange andre) til at ligge blomster i stor stil ved gerningstedet der, hvor Strøget møder Kongens Nytorv samt, at gå i demostration i protest over den meningsløse vold. Det viste sig, at de to unge mænd havde prøvet at provokere Anton Njie Hansen til at udlevere den hue, han bar på hovedet. Da han ikke ville det, blev resultatet på det hele, at han blev stukket ned og efterfølgende døde.

Blomster ved Anton Njie Hansens drabssted.

Nu er så et 16 årigt avisbud så slået ned her på Amager og efterfølgende død som konsekvens af de svære læsioner, han har pådraget sig, efter at der var råbt racistiske bemærkninger efter ham i første omgang. Dernæst træder de formodede gerningsmænd ud af den bil, som de kører i, og slår det den 16-årige ned ved hjælp af en kølle og en ratlås. De formodede gerningsmænd viser sig at være 15, 17 og 18 år.

Blomster ved stedet, hvor Dennis Özgu Unzun blev slået ned med en kølle. Han dødede efterfølgende på Rigshospitalet.

Er du med på Facebook, så vil jeg opfordre dig til at deltage i gruppen “Nej til vold uanset karakter!“, som en af mine venner står bag. Jo flere der står sammen mod volden, jo svære bliver det for voldsmændene at udøve deres vold.

Reklamer

3 responses to “Stop volden

 1. Hanne B. Stegemüller

  Hej Maltesen

  Det er et godt indlæg! Jeg har kun set om sagen i TV-avisen, og jeg bliver så trist hver gang. Hvorfor skal børn nu til at slå børn ihjel?

  Da jeg var barn, sloges vi også, men det var “med de bare næver”, og der var ingen, der for alvor ville skade hinanden. Det virker som om, livet har fået mindre værdi nu om dage.

  Venlig hilsen
  Hanne B. Stegemüller

 2. @Hanne: Jeg kunne komme flere gæt omkring det, men spørgsmålet vil være hvor tæt på målet de kommer? Meget af det skal nok ses som en konsekvens af den generelle måde vi alle er over for hinanden, manglende opdragelse osv, hvilket er en glidebane fra slemt til værre, hvilket munder ud i at børn dræber børn.
  Det er positivt at se, at rigtig mange er begyndt at bakke op om den gruppe, som er startet ovre på Facebook, hvor jeg har lagt de ovenstående billeder ind, hvor Anton Njie Hansen og Dennis Özgu Unzun er blevet dræbt, så vi ikke glemmer den konsekvens det har, når børn og unge render rundt med våben, som de så bruger mod andre børn og unge uden at tænke på, hvad det fører med sig.

 3. jeppe4ever

  Véd ikke helt hvad pokker det er der sker ..
  Måske er det danske samfund ved at knække midt over ..
  Rigtig mange klarer sig rigtig godt ..
  Men en mindre gruppe falder helt bagud af dansen, og resten af samfundet mister kontakten med dén gruppe ..
  Hvor nogen så bliver ligeglade med alt, og lever efter helt deres egne regler ..
  Det er ikke værre end galt, ENDNU …
  Men episoder som dén med avisbuddet, er et rigtig skidt tegn ..
  Der er for mange af dén slags, efterhånden ..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s