Dagen, hvor terror vandt over demokratiet

Datoen d. 27. november 2007 vil foraltid stå som en dag, hvor terroren vandt over demokratiet. Og hvorfor så det vil nogen måske spørge? Jo, på trods af at demokratiet havde valgt at sætte brugerne af Ungdomshuset på Jagtvej 69 på gaden grundet manglende betaling af regninger og efterlevelse af de regler, som var blevet udstukket fra demokratiets side, valgte brugerne af Jagtvej 69 at smadre hele bydele i København til stor forargelse til de lokale beboere og forretningsdrivende, lave hærværk med tegnet 69 rundt om i hele hovedstaden og meget andet – lige indtil politikerne med Ritt Bjerregård pludselig stiller brugerne et nyt ungdomshus i sigte.

Og på datoen den 27. november 2007 underskriver partierne Socialdemokraterne, SF og de Radikale så et aftale om, at der skal findes et nyt ungdomshus til de tidligere brugere af Jagtvej 69. Sig mig, er medlemmerne af de tre nævnte partier fuldstændige bovlamme eller har de fuldstændig glemt al den vold og værværk som fulgte med rydningen af Jagtvej 69 for mindre et år siden?

Personligt mener jeg, at politikerne i Borgerrepræsentationen langt fra lever op til deres ansvar ved at skriftligt love de unge et nyt ungdomshus på trods af, at de ikke har levet op til deres ansvar førhen og næppe vil det igen, når de først har fået foden indenfor i en ny bygning. Desuden sidder en masse mennesker derud og tænker: “Kommer jeg til at være nabo til det nye Ungdomshus? Og hvad med vold og hærværk?”

Kort fortalt: Dette er en omgang markværk, Ritt Bjerregård!

Reklamer

11 responses to “Dagen, hvor terror vandt over demokratiet

 1. Og netop DERFOR bør man stemme blåt!

 2. @Preblen: I hvert fald er det stensikkert, at jeg hverken vil stemme på Socialdemokraterne, SF eller Radikale ved næste valg til Borgerrepræsentationen…

 3. terror? Få dine proportioner i geled. Det der er sket omkring ungdomshuset har intet med terror at gøre – det er da at gøre grin med de døde i 9/11 at sammenligne de to ting med ordet terror.

 4. @Allan: Det er to vidt forskellige måder at drive terror på. De unge hører til den type, som ikke vil acceptere nej, går amok over for politiet, smadrer hele hele bydele og agerer lidt lige som små børn vil gøre, når de ikke får deres vilje nede i supermarkedet.

 5. Allan – rent faktisk har der været helt seriøse overvejelser om hvorvidt nogle af brugerne fra Ungdomshuset kunne dømmes for terror. Det faldt på at det ville være for svært at løfte bevisbyrden.

  Jeg har det lidt ambivalent med den aftale der er lavet – så vidt jeg har forstået er det fonden der skal leje og drive huset, naboerne skal godkende det og der skal være helt faste regler for driften. Det lyder jo altsammen meget godt – men jeg tror ikke rigtig det kommer til at virke i længden – og så har de unge på ingen måder fortjent kommunens hjælp til at få et nyt hus.

  Sidst men ikke mindst tror jeg faktisk slet ikke de får et hus i KBH – for hvem vil have dem som naboer?

 6. eftersom greenpeace er blevet dømt for terror, må man sige definitionen er blevet udvidet markant. Men derfor syntes jeg stadig at det bør kaldes gadeuroligheder. Og at man får proportionerne i orden.

 7. @Allan: Prøv lige at forklare det til de lokale beboere and butiksdrivende, som har fået ødelagt ting og sager for millioner af gode, danske kroner.

 8. Jeg er et langt stykke af vejen enig med dig, Jørgen.

  Det er mildest talt usmageligt, at se hvordan at Ritt Bjerregaard vælger at vende på en tallerken i forhold til hendes tidligere meget klare meldinger overfor de voldelige unge og nu alligevel tilbyder et hus til de unge. Man skal åbenbart bare lave tilpas meget ballade i gaden og ødelægge for millioner af kroner – så får man sin vilje og sit ungdomshus.

  Jeg går ind for at der skal være meget vide rammer i vort samfund og plads til “alternative” miljøer. Men jeg synes, at det er trist for vort demokrati og samfunds videre udvikling, at den slags voldelige unge alligevel ender med at gå hen og få deres vilje ved at anvende vold. Alle andre gruppper, der ønsker at få adgang til offentlige midler, anvender fredelige og demokratiske metoder til at komme i betragtning – hvor må disse grupper/personer føle sig til grin nu.

  Jeg håber, at de husker det, når der skal atter skal vælges politikere i Københavns Kommune.

  /Leif

 9. jeg mener det er helt forkert at sige at fordi nogle personer kæmper med vold for en sag, så er denne ikke relevant. Det er sådan en post-9-11 logik der ikke holder. En del kæmper således for demokrati med vold og bomber, men derfor er det da stadig en god ide. Ligeså med ungdomshuset.

 10. @Allan: Bort set fra det, der skete under 2. Verdenskrig, hvor grupper kæmpede mod tyskerne, kan vold aldrig forsvares hvordan den så end udføres. Og som du sikkert har læst det i weekenden, virker det ikke som om at lokalrådne ligefrem er faldet på halen over for de unge på samme måde som Riit B. er det…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s