Hvem mon begik forbrydelsen?

Om små 28 timer sidder en masse mennesker på kanten af sofaen, stolen eller noget helt tredje, når sidste afsnit af Forbrydelsen triller over skærmen ovre hos DR1, for at finde ud af, hvem der har myrdet Nanna Birk Larsen. Selv formiddagsbladene og de større, danske aviser har brugt spalteplads på at finde ud af, hvem moderen er.

Når sidste afsnit som sagt toner frem på skærmen i morgen aften, er jeg bestemt ikke blandt dem, der sidder ud på den førnævnte stolekant eller sofaen eller noget helt tredje, da jeg lige fra starten af, ikke har fuldt med i serien. Det indrømmer jeg gerne og helt åbent.

For det første missede jeg første afsnit lige fra begyndelsen af, da det blev sendt mens jeg var på vej hjem fra Jylland i retning mod København og derfor ikke havde mulighed for at se det første afsnit på premieredagen. Dernæst føler jeg mig stopmættet med danske serier, hvor stort set de samme skuespillere toner frem enten på DR eller på TV-2. Og sidst, men ikke mindst, føler jeg også, at jeg gerne vil bruge min søndag aften på noget andet end lige en TV-serie, som man helt sikkert ikke får set halvdelen af, fordi man også prioriterer venner og familie.

Til sidst vil jeg gerne opfordre både TV stationer og produktionsselskaber til ikke at opfinde den dybe tallerken gang på gang, men prøve at tænke nyt og kreativt frem for at vise noget, man har set før. Det er måske også grunden til, at Forbrydelsen ikke fik den eftertragtede Emmy tidligere på ugen?

Reklamer

16 responses to “Hvem mon begik forbrydelsen?

 1. Emmy eller ej – seerne er ligeglade (og hvilke kvalifikationer har udenlandske smagsdommere også til at vurdere sådan noget?). Jeg fulgte med i 1. halvdel. 2. halvdel har der ikke været tid til. Og på nogle punkter er serien en dårlig kopi af amerikanske ditto. Fx. beslutter ham gymnasielæreren (Farsad Kolghi) at Theis ikke skal tiltales. Men det kan bare ikke lade sig gøre i DK.

 2. @Linealis: Det gik da meget fint for både Ørnen, Nikolaj og Julie og Rejseholdet at vinde en Emmy, så de udenlandske smagsdommere ved vist godt, at vi i Danmark godt kan lave god og geden TV underholdning 😉

 3. Jeg vil hellere se danske serier (også selvom de mange gange kopierer de amerikanske serier) og jeg er bestemt en af dem der sidder foran skærmen i morgen aften!

 4. @m-alo: Jeg har stor respekt for dem, der troligt følger serien søndag efter søndag, men jeg synes det bliver noget langhåret, når man skal bruge hele to sæsoner på et løse et enkelt mord. Og, jeg ved godt at sådan er det også mange gange i virkeligheden. Men, jeg er bare mere til, hvor seriens helte bruge max to afsnit til at løse samme problem 😉

 5. Nissen skal i hvert fald se det sidste afsnit i aften. Det bliver garanteret spændende… 🙂

 6. @Brian: Jeg skal enten en tur forbi den lokale Blockbusters, tjekke reolerne for film jeg ikke har set i lang tid eller håbe på, at en eller anden TV-kanal sender noget andet. Ellers bliver det med en god bog og noget godt musik på anlægget.

 7. @Malte: Det lyder sørme også rigtig hyggeligt… Nissen og Ministeren har også være i Bluckbuster, hvor vi har lejet “Babel” som vi skal se i aften efter forbrydelsen.

 8. @Brian: Jeg skal have noget kørende alt i mens Forbrydelsen kører over skærmen…

 9. Læs lige tilbage til min kommentar for længe siden :O) Jeg sagde det jo….

 10. @Femafure: Hvor langt tilbag er det?

 11. Tilbage til dengang hvor ruder konge var knægt… Jeg leder og søger…..

 12. @Femafure: Hmmm, for det eneste indlæg jeg har skrevet om serien, er faktisk det ovenstående…

 13. Åh, nej…. var det hos en anden jeg lagde den famøse kommentar om vagn???? Jeg var altså helt sikker på at det var hos dig….

 14. @Femalefurie: Den slags kan ske 😉 – men, jeg kan da læse over for dig selv, at du nævner vedkommende ved navn i et af dine indlæg 🙂

 15. He he… Det må du altså undskylde….

 16. @Femalefurie: Helt i orden :mrgreen:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s