Blå eller rød stue?

Efterhånden som valget i Danmark snart nærmer sig en afgørelse, får jeg efterhånden svære og svære at se en tydlig forskel på de store store blokke anført af henholdsvis Venstre (den borgerlige lejr) og Socialdemokratiet (den socialistiske lejr) i spidsen.

Bort set fra nogle enkelte områder, er det slående hvor stor enighed der er mellem Venstre og Socialdemokraterne om at føre den nuværende politik videre frem for et af de to partier manede sig op til at sige: “Vi vil ikke den vej. for vi har en bedre løsning til, hvordan fremtidens Danmark skal se ud”. Det gør det også svært at få flyttet de afgørende stemmer der skal til for at vinde valget d. 13. november og hvem, der herefter skal kalde sig Statsminister. Faktisk er det sådan, at de to blokke er gået hen og er blevet stort set lige store.

Hvis ikke Anders Fogh Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt kommer med de markante udmeldinger, der  for alvor viser forskellen på et borgerligt ledet Danmark eller et socialdemokratisk ledet Danmark, kan valget til Folketinget gå hen og blive en dræbende kedsommelig affære – både for politikere, vælgerne og ikke mindst de valgtilforordnede på valgstederne, når de åbner om lidt over en uge.

Såvidt Ny Alliance bliver tungen på vægtskålen, som det i flere medier er udråbt til, er det det eneste parti, som overhovedet kan bidrage med en eller anden form for spænding på valgaftenen.  Resten kan godt gå hen og blive lidt kedeligt.

Reklamer

2 responses to “Blå eller rød stue?

  1. SYntes også at det er svært at se forskel som valget skrider frem .
    De lover det hele allesammen syntes jeg.

  2. Der er ikke meget forskel på, hvad de siger. Men der er megt forskel på, hvad de gør.

    Jeg keder mig ikke; jeg sidder på kanten af stolen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s