Tilbage til livet

I disse dage er jeg på kursus omkring emnet senhjerneskade personer, som jeg via mit arbejde også har med at gøre. Emnet er spændende og også ganske udfordrende og varierende mellem tekster, gruppearbejde, snak (hele holdet og walk and talk) og video.

Specielt det sidste gjorde et kæmpe indtryk, da vi så en udsendelse om en ung fyr ved navn Thomas Ranum Jensen, der var en frisk ung fyr, spillede fodbold sammen med bl.a. Daniel Agger og Thomas Kahlenberg på Brøndbys ynglingehold, lige indtil en skæbnesvanger aften i det københavnske natteliv, hvor han ganske uforskyldt bliver stukket ned af en 19-årig ung mand og er efterfølgende klinisk død i godt et kvarter og hans hjerne har ikke fået ilt i 5 minutter. På grund af flere komplikationer ender det med en tur i respirator i to måneder, før lægerne tør lade ham vende tilbage til livet, der i den grad kommer til at handle om genoptræning.

Selvom mange os af har oplevet lidt af hvert i forbindelse med vores arbejde, var alle berørt af især den del af udsendelsen “Tilbage til livet” fra 2005, som har været sendt på den hedengangne Kanal 4.  I morgen skal vi se efterfølgeren, der er fra sidste år.

Reklamer

One response to “Tilbage til livet

  1. Interessant link. Når man har svær apopleksi inde på livet, så er der både bekendte ting, men også nye og nyttig viden.

    Der mangler folk der ved noget om dette område, så prisværdigt at høre om en der gør noget ved det.

    På et øjeblik kan hverdagen som man kender den blive forvandlet til et helt andet liv … det glemmer man ofte midt i dagligdagens små trivialiteter, som kan frustrere en.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s