Klassisk plus opera plus heavy er lig med Nightwish

Siden jeg blev introduceret gruppen for snart et par år siden, har jeg været dybt fascineret af deres stil, som både blander klassisk musik, opera og heavy sammen, hvilket især kan tilskrives gruppens bagmand og keyboardspiller, Tuomas Holopainen, der skriver hovedparten af musikken og alle teksterne.

De sidste to år har der dog været relativt stille om gruppen, der fyrede den hidtil eneste forsangerinde, Tarja Turunen, de havde frem til 2005, da resten af gruppens medlemmer mente at hun var blevet en tand for meget diva. Blandt mange af gruppens fans var og er der stadig stadig væk en del, som mener at Tarja Turunen er gruppens reelle stemme og derfor burde komme tilbage igen i stedet for den nye sangerinde, Anette Olzen, der fik pladsen i starten af 2006, hvor gruppen så gik i gang med at indspille det nye album, Dark Passion Play.

Vel er der stor forskel på en reel operassangerinde som Tarja Turunen og Anette Olzen, som har en helt anden måde at synge og fortolke Nightwish sange på. Jeg mener selv, at hun gør det ganske fremragende og nok skal blive et rigtigt godt medlem af en af skandinavens største musikgrupper.

Er du blandt dem, som er helt pjattet med Nightwish, kan deres nyeste album, Dark Passion Play, anbefales i dobbelt udgaven, hvor det er muligt at høre musikken uden sang på og dermed høre, hvor kompleks musikken er.

Nightwish gæster KB Hallen d. 28. november og jeg regner bestemt med at være blandt de mange, som skal høre både de helt nye sange og det ældre materiale blive sunget og spillet for fuld kraft denne aften.

Imens kan man lige nyde en af de nye sange herunder, der hedder Amaranth:

[Youtube=”http://www.youtube.com/watch?v=GdZn7k5rZLQ”%5D

Reklamer

4 responses to “Klassisk plus opera plus heavy er lig med Nightwish

  1. Amaranth er et ganske vellykket nummer, med en tilhørende flot musikvideo. Hvad var det nu deres gennembrudshit hed? NEMO eller noget i den stil?

  2. @Preben: Nemlig 🙂 – den er med i filmen “The Cave”, hvor de fleste nok har hørt den.

  3. Ahh, tillykke med dit nye design. Det pynter!

  4. @Preben: Jeg synes også selv det er ret fedt 8)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s