Hjemme igen

16 dages forrygende ferie er nu slut og jeg sidder nu – igen – i min egen sofa inden for mine egne 4 vægge og nyder stilheden og alle de indtryk (gode og mindre gode), som jeg har fået undervejs på min ferie, mens jeg skriver dette indlæg og overfører billederne fra mit kamera til computeren.

I morgen skal jeg vende mig til, at igen er begyndt inden ferien er helt slut. Der er ikke længere nogen, som serverer maden for mig eller anretter den på fade. Der er ikke længere nogen, som kommer og skifter sengetøj eller håndklæder uden at jeg behøver at foretage mig noget som helst. Det er ikke længere muligt at bare hente kaffe som det behager mig uden at skulle betale for det. Der er ikke længere nogen som fortæller mig, hvad jeg ser uden for vinduerne, mens verden sejler forbi med 12 – 15 knob i timen.

Tilgengæld har jeg haft en bunke af oplevelser, som jeg aldrig i min vildeste fantasi skulle forestille mig at opleve. En af de mest markante er en havørnsafari, som jeg var på tidligere på ugen i nærheden af Trollfjord ved Raftsund, hvor vi der deltog, havde fornøjelsen at hilse på hele 4 havørne løbet af de 2½ time det vared. Første gang jeg så noget om det, var på DR engang i foråret, hvor de viste en udsendelsesrække fra NRK under titlen “Kaptajnen byder velkommen ombord…” (på dansk), hvor man fulgte det gode skib M/S Midnatsol over et helt år. Og hende, som kom på ideen med ørne safarien, var også ombord på det samme skib i denne uge, hvor jeg selv har sejlet med det.

M/S Midnatsol som vi sejlede sydpå med.

At se disse flotte fugle tæt på, var ganske enkelt en oplevelse af de helt store og jeg glæder mig at se se/gense billederne og videooptagelserne fra denne del af turen.

Andre gange var det bare fantastisk at sidde og kigge på naturen, mens skibet sejler forbi, men samtidig er det noget af en prøvelse for en person som mig, der ikke er vandt til at sidde og forholde mig passivt til tingene, som man nu engang vil opleve det på et cruiseskib, der samtidig er livsnerven til mange af de norske kystbyer mellem Bergen og Kirkenes.

Trollfjord…

Noget, som har imponeret mig en hel del, er hvor dygtige kaptajnen og hans besætning er til at sejle og manorere skibene mellem skær og i fjorde hele vejen op og ned. Der, hvor de virkelig lige skal blære sig over for gæsterne, er inde i Trollfjord, som på det bredeste stykke er godt 100 meter bredt og 2 km dyb. Og de skibe, som vi har sejlet med, er begge mere end 135 meter lange. Tricket ligger i at man i stævnen under vandlinjen har en række propeller til at dreje skibet med og sejle det siddelæns.

Af andre store oplevelser kan nævnes spækhuggere, som jeg desværre hverken har på foto eller video, da det var for mørkt på det tidspunkt, hvor jeg så dem. Blandt andre oplevelser kan nævnes det at stå på grænsen mellem Norge og Rusland, et besøg i Tromsø Vildmarkscenter, hvor vi blandt andet hilste på 150 Huskeyhunde lige fra hvalp til voksen.

Et styk havørn…

Rent vejrmæssigt har vi oplevet bedre vejr nord for Polarcirklen, mens I andre på det nærmeste har oplevet syndflod og storm. De bedste temperaturer har vi på den sydgående tur i denne uge, hvor vejret har været oppe på en 25 grader i skyggen og stadig på den anden siden af den føromtalte Polarcirkel, mens det knap så gode vejr har holdt sig på denne side af den. Rigtig regn har vi kun haft én gang på turen og det var i onsdags.

I morgen fredag (som det nu næsten er blevet, mens jeg har skrevet det her, vil jeg vågne op uden at der er noget skib som gynger og en stemme i en højtaler ude på gangen siger “Mine damer og herrer…”

For dem, der gerne vil se turen fra ørnesafarien på video, kan bare klikke nedenunder:

Reklamer

11 responses to “Hjemme igen

 1. Lyder til det har været en rigtig dejlig tur Malte. Velkommen hjem til sommervåde Danmark! 😀

 2. @Mikael: Tak, tak. Det var det skam. Skal jeg til Norge igen, hvad jeg gerne vil, så bliver det bestemt ikke ad vandvejen, da denne tur skal stå som noget unikt. Tilgengæld kunne noget fjeldvandring godt blive noget af det, som jeg gerne vil prøve.
  Men læg lige mærke til vejret uden for dit vindue – sommeren er bragt med hjem til Danmark bare lige for en stund 😉

 3. Velkommen hjem, Maltesen.

 4. @Fru Green: Tak for det 🙂

 5. Hej Malte,
  velkommen hjem. Tak for dine beskeder undervejs – det har været en fornøjelse at følge med i.

  Super at det har været godt – og jeg formoder, at det også har været en god ting at have så mange dage intenst sammen med sin familie?

  Nu følger så det store arbejde med at læse op på diverse blogs…. 😉

 6. Malte: Ja, du bringer åbenbart godt vejr med hjem nordfra. Lidt ulogisk, men sådan er vejret jo. 🙂

 7. @Brian: Tak for det og jeg skal nok sørge for at blive opdateret på din og andres, som må have følt sig overset i de sidste 16 dages tid 😉

  @Mikael: Ikke alt er ulogisk, når det gælder vejret, da vi f.eks. kan takke nordmændene for, at vi har betydeligere mindre mængder regn i forhold til dem – hvis det var under normale omstændigheder, da området omkring Bergen må ligge for grundet deres fjelde.

 8. Velkommen hjem. Håber ikke du var en af de uheldige.

 9. @NikolajFR: Tak skal du have. Min mave har det ganske fint, selvom den er fyldt godt op med stegt flæsk med persillesovs, som jeg spiste sammen med Thomas inde på Rio Bravo her til aften inden en gang rigtig mandehørm med Bruce Willes i hovedrollen som John McClane i Die Hard 4.0 – men jeg hørte godt om det før og under turen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s