En ægte diktator

Så er det langt om længe kommet frem i offentligheden, hvad nogen af os har haft mistanke om længe: USA’s præsident er en diktator – eller rettere det kan han blive såfremt der sker “‘katastrofale nødsituationer’ som alle tilstande, der resulterer i ekstraordinære antal omkomne, eller som kraftigt skader eller forstyrrer den amerikanske befolkning, infrastruktur, miljø, økonomi eller regeringsfunktioner”, skriver Politiken på sin hjemmeside.

Den magt som George Bush vil få betyder, at han vil få ‘hidtil usete diktatoriske magtbeføjelser over regeringen og landet, der går uden om den amerikanske kongres og udvisker magtens tredeling’ i følge det selvejende ‘Centre for Research on Globalization‘, som ligger i Canada og som er citeret i samme artikel.

I samme artikel kan man også læse, at det nyeste direktiv fra Det Hvide Hus er gået ubemærket hen i medierne verden over, og direktivet heller ikke har været til diskussion i Kongressen.

Gad vide om USA nu vil begynde at jagte diktatorer i eget land?

Reklamer

9 responses to “En ægte diktator

 1. Nå ja, man kan jo også se spøgelser hvor de ikke er… Det er jo da bare undtagelsestilstand der er tale om – og svjv har præsidenten i forvejen vetoret over kongressen mv?

 2. Nå ja, men det er da noget uhyggeligt at en præsident i den grad kan overrule de to kamre (Senatet og Kongressen) på en måde, som må det få det til at løbe koldt ned af ryggen på folk, som tror på demokratiet…

 3. Men os der tror på demokratiet i teorien gør det sjældent i praksis – og da slet ikke i forbindelse med USA. Det er år og dag siden deres demokratiske intentioner har levet op til virkeligheden….
  Så uhyggeligt ja, uventet nej…

 4. Tjaa…. for mig virker det ikke så slemt. Når det nu ikke er blevet så stor en sag i USA, skyldes det måske at det ikke er så stor en sag….

 5. @Harning: Siden tiden efter Clinton er det kun gået tilbage for USA…

  @Mikael Kongensholm: Måske ikke som enkeltperson, men for resten af verden kan det kun løbe koldt ned af ryggen…

 6. Maltesen – jeg må gentage mig selv, man kan se spøgelser hvor de ikke er. Som Mikael også siger, det kan godt være det er fordi det slet ikke er en sag at der ikke er blevet gjort noget særligt ud af det.

  Det er vist ingen hemmelighed at du ikke kan lide Bush og vil benytte enhver lejlighed til at kritisere ham og få ham til at ligne en skidt skidt fyr. Alene det at du linker til Michael Moore får dine udtalelser om Bush til at stå i et useriøst lys.

  I Danmark har beredskabet iøvrigt ca ligeså store beføjelser i tilfælde af katastrofer, prøv at tage et kig på beredskabsloven og se hvad din lokale brandchef har af muligheder i tilfælde af der sker noget. Det behøver ikke engang være en naturkatastrofe, det kan være noget så “lille” som en brand i et hus.

 7. @Henrik: Om jeg kan lide Bush eller ej spiller en meget lille rolle i denne sag. Det er da rystende, at en person kan have så meget ubegrænset magt uden nogen kan gribe ind, hvis denne ene person skulle gøre noget til skade for det pågældende land, dets befolkning eller resten af verden.
  At beredskabet herhjemme har en hvis form for magt i kortere perioder i forbindelse med katastrofer, ved jeg godt, men det er stadig underlagt politisk styring oppe fra. Det er Bush jo ikke ligefrem…

 8. Maltesen – jo, det har betydning hvad du mener om Bush. Når du ikke kan lide ham er det jo logisk at du fremstiller ham mere eller mindre negativt set i forhold til hvordan du vil fremstille en du godt kan lide. Det handler om at det er stort set umuligt at være fuldstændig objektiv i personsager.

  Beredskabschefen er ikke underlagt nogen former for politisk styring i tilfælde af en katastrofe. Jo, han har en overordnet men det er heller ikke en demokratisk process. Hvem tror du der bestemmer hvis der kommer en bombetrussel mod Christiansborg? Det er ikke Anders Fogh, der er ingen afstemninger. Der er en politibetjent der styrer showet og han skal ikke spørge nogen om lov til noget som helst. Præcis som Bush skal han dog stå til ansvar for sine handlinger bagefter. Hvem bestemte da fyrværkerifabrikken i Seest sprang i luften? Nej, det var ikke folketinget der styrede showet, der var ingen former for demokrati. Der sad et par repræsentanter for politi og beredskab og styrede deres tropper rundt.

  Beredskab og katastrofehåndtering er IKKE demoktrati, det er en nødsituation.

 9. Steven McTowlie

  Diktator beføjelser?

  Du mener at regere pr dekret og lukke fjendtlige medier?

  Nåååå det må være Hugo Chavez, jeg tænker på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s