Tillykke EU

I dag er det EU‘s fødselsdag og dermed det bedste forsøg på at skabe fred og stabilitet i Europa, som fejres landet rundt og det samme for stort set resten af Europa.

Faktisk er det EU’s 50 års fødselsdag i år med henvisning til Rom-traktaten, som dannede grundlaget for det, vi i dag kender som EU.

Reklamer

17 responses to “Tillykke EU

 1. Vi skulle for lang tid siden have meldt os ud af det bureaukratiske snavs…

  Just my 2 cents…

 2. @Brian: Nej da, vi skal da have mere EU og mindre indbalding, hvor de enkelte medlemslande prøver at hyppe deres egne kartofler til fordel for dem selv i forhold til fællesskabet 😀

 3. @Malte: Jep, netop! Mindre bureaukrati – mere selvstændighed til det enkelte land! Slut med at kaste penge i et stort sort EU-hul. Penge der går til diæter for fraværende politikere; rejser frem og tilbage mellem Strassbourg og Bruxelles og andre ligegyldige latterlige ting!

  Nej tak! Lad os nu bare stoppe det pjat!

 4. @Brian: Jeg er helt enig i, at det er noget fis, at samtlige MEP’ere, embedsmænd m/k, sekretærer og alle andre ansatte i EU-systemet skal flytte mellem Bruxelles og Strasbourg for at stille nogle enkelte medlemslande tilfredse bare fordi, de var blandt de første – men, så hører enigheden også op. Danmark hverken kan som Norge stille sig ud på sidelinjen, da vi ikke har de samme ressourcer i undergrunden. Dertil kommer det, at vi som land åbenbart mener, at man bare kan melde sig halvt ind i klubben uden nogen form for forpligtelser (læs de 4 forbehold).
  Et andet problem er, at EU tildels ikke har formået at formidle ud til borgerne, hvad EU laver i dagligdagen. Det kunne godt gøres bedre…

 5. @Malte: Jeg mener heller ikke vi skal meldes halvt ind i en klub – vi skal slet ikke med i den! Vi skulle have forladt skuden i ’92. Det er jo ganske enkelt gået op i hat og briller. EU er et sted, hvor pensionerede og/eller miskrediterede politikere kan gå på aftægt!

  Vi skal nok klare os udmærket uden at være i en klub. Uden tvivl!

 6. @Brian: Prøv lige at fortælle det til irerne…

 7. “Et andet problem er, at EU tildels ikke har formået at formidle ud til borgerne, hvad EU laver i dagligdagen. Det kunne godt gøres bedre…”

  Det er måske her at hunden ligger begravet. Mange af os aner simpelthen ikke hvad de går og roder med dernede.
  Derudover mener jeg ikke at vi alle skal være så pokkers lige som EU gerne vil gøre os til. Som mennesker er vi jo individualister og eftersom de enkelte lande jo styres af mennesker, ja så kan alle jo ikke tages over en kam og følge fælles regler i EU.

 8. @Thomas: Det er vores egen forpligtigelse som borgere at følge med i, hvad der sker. Modsat Danmark, er EU mere åbent og tilgængeligt. EU’s portal finder du i mit indlæg foroven.

 9. Maltesen – det hjælper ikke noget at have informationen tilgængelig hvis ikke man får det kommunikeret ud til folket. Derudover tror jeg også at mange har svært ved at se hvorfor EU skal tage sig af en masse ting der virker så inderligt ligegyldige og som vi iøvrigt sagtens kunne have klaret selv.

  Hvis det stod til mig blev EU reduceret til en hyggeklub og en handelsunion og alt det der med politik forblev et lokalt anliggende for de enkelte lande.

 10. @Henrik: Hørt hørt!

 11. @Brian: Hvis ikke det var fordi en del andre mener det samme, ville jeg ikke være i tvivl om, at det er din spøg 😉

 12. @Henrik: Hvis du mener grænseoverskridende miljøkatastrofer og kriminalitet, arbejdsmiljø på arbejspladserne, sundhed og en masse andet er liggyldigheder, så kan jeg kun sige nå?

  @Brian: Er det ovenstående, noget som Danmark kan klare på egen hånd?

 13. Maltesen – du mener måske at farvedefinitioner, formen på agurker og nødudgangsskilte er noget man behøver et stort bureaukrati som EU til at definere?

  Selvfølgelig skal vi da snakke sammen og samarbejde – men det er helt galt grebet an den måde man gør det med EU. At EU kan finde på at tvinge f.eks. Danmark til at gøre klart giftige produkter lovlige i DK fordi de andre lande mener det er iorden er da et soleklart bevis på at EU har den forkerte magt.

  Til sidst – jeg tror sagtens vi kunne klare os uden EU. Det ville i mine øjne være meget mere relevant med en nordisk union – DK, SE, NO og måske SF og UK hvis de gider. Grønland og Færøerne kan også få lov at være med. Det ville virke meget bedre, vi ligner hinanden meget mere. Jeg føler intet fællesskab med Pedro i Spanien og Don Juan i Italien – de minder på ingen måder om os danskere men alligevel forsøger EU at gennemtvinge at vi skal leve under samme regelsæt og samme forhold. Det holder bare ikke i virkeligheden.

 14. @Malte: Jeg kunne så spørge omvendt: Hvad får dig til at tro, at EU skulle have nogen som helst særlig præference i forhold til de ting?

  Og hvad vil der ske ved at DK ikke var en del af klubben? Ville de andre så ikke lege med os mere? Jo, det tror jeg nok de ville. Det er nok de færreste, der ikke længere vil købe Arla, Lego eller B&O blot fordi vi ikke længere er med i EU. Og truslen fra terrorister og miljø ændrer sig nok heller ikke væsentligt blot fordi vi ikke er med i EU.

  Med andre ord: Hvad nytter det egentlig? Intet som helst… og EU-tilhængeres bedste argument for EU er et skræmmeargument. “Tænk hvis vi ikke var med. Vi ville gå fallit, blive angrebet af Marsmænd. Miljøet ville blive ødelagt på få uger… uha uha”. :mrgreen:

  Den lader vi lige hænge lidt i luften… 😉

 15. … og så lige som bonus: Hold fast hvor jeg forstår de gode nordmænd. De må da ofte grine deres røv i laser, når de ser på hvad der sker i EU. Jeg tror de priser sig lykkelig for ikke at være den del af det cirkus 🙂

 16. Brian – faktisk har det vist sig at den danske økonomi har klaret sig *mindst* ligeså godt som hvis vi havde sagt ja tak til euroen. Nogle af de kloge mener faktisk det er en fordel at vi sagde nej. Det på trods af de dommedagsvarsler der blev fremsagt op til valget…

  – og Norge er måske ikke det bedste eksempel, de har implementeret noget der ligner 80-90% af de regler EU har dikteret for deres medlemslande, frivilligt!

 17. Schweiz klarer sig da fint uden at være med i EU. Desuden er det pudsigt, at de lande som ikke har indført euroen (Storbritannien, Danmark, Norge og Sverige) har haft højere vækst end euroland.

  Ligenu har vi de fleste fordele ved euroen og samtidig vores pengepolitiske handlefrihed i behold.
  Kronen er “låst” til euroen, således, at der sikkerhed for hvor meget en euro koster ift. DKK. Dette er en forhold for alle virksomheder, der bedriver handel på tværs af landegrænserne.
  Desuden har vi friheden til at lade kronen “flyde frit” ift. til euroen hvis økonomierne i euroland bliver for svage i fremtiden, og det dermed bliver ufordelagtigt med fastkurspolitikken.

  Ja, det kan godt være at det er en lidt forloren politik, at vi gerne vil have de fleste af fordelene og samtidig have vores pengepolitiske frihed i behold, men vi er immervæk et lille land, som nok får lov at sidde med ved de store landes bord, men som ikke har nogen reel indflydelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s