Kryptering eller ikke-kryptering

Det må siges at være spørgsmålet for denne weekend. Næsten lige siden sent i går aftes har jeg sloges med vores trådløse internet i ejendommen for at få det wpa2 krypteret for at gøre det mere sikkert at sende noget over vores netværk. Med til historien hører også, at jeg for godt 14 dage siden overtog ansvaret for vores internet, som kører på frivilligt basis i ejendommen.

Selve det at indstille de trådløse antenner til wpa2 kryptering har været nemt nok, da man selv kan vælge mellem wpa og wpa2 kryptering. Det der virkeligt har fået det til at gå i ged, er det password, som skal bruges som krypteringsnøgle mellem antenne og computer. Her knap 30 timer efter jeg satte de to første antenner op til det, viser det sig at krypteringsnøglen åbenbart enten skal være på 5 eller 13 bogstaver for ellers klippes der i krypteringsnøglen uden du selv får noget at vide fra de trådløse antenner.

Reklamer

4 responses to “Kryptering eller ikke-kryptering

  1. Ja det kan være noget besynderligt med de der kodeord. Har du også sjov med at skulle indtaste det som hex eller som ascii?

  2. @Sebastian: Ikke sådan umiddelbart – men nu er jeg også nybegynder på dette område 😉

  3. Wireless: Been there, done that. Så nu har jeg kablet til alle rum i lejligheden – undtagen badeværelset og køkkenet; køkkenet er under overvejelse; badeværelset kommer, når man kan få en vandafvisende laptop 😀

  4. @NikolajFR: Trådløst frem for kabler alle vejende…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s