Hvis jyderne kan

I Århus er de klar til at få opført landets højeste bygning på hele 142 meter, mens vi i København “kun” har Domus Vista på hele 100 meter.

Hvorfor skal vi kun nøjes med lavt byggeri i landets hovedstad?

Reklamer

17 responses to “Hvis jyderne kan

 1. Fordi det skygger for os andre!

 2. @NikolajFR: Eller bare typisk dansk, at vi kun vel nøjes med det næstbedste 😉

 3. Hvis du spørger mig er det faktisk også en rigtig god Århus-historie. Kønt bliver det med garanti ikke! En 142 meter høj bygning nede ved havnen… jeg er rystet!

  Hvad i alverden skal vi da med sådan et skrummel?

 4. @Brian: Jeg har ikke noget imod det, så bare send det herover 😛

 5. @maltesen: Jo, for solen er det bedste 🙂

 6. @NikolajFR: Hvor skal menneskene så bo henne? Vi kan jo ikke bare brede os ud over alt det grønne, for så ender det bare med, der ingen ilt er tilbage. Højden er løsningen :mrgreen:

 7. Højder er fint nok, bar det blir i Ørestaden og ik inde i centrum, hvor det skæmmer de gamle, fine bygninger…

 8. Og tak for link forrresten! 🙂

 9. @Louise: Selvfølgelig skal de gamle bygninger i Centrum ikke skræmmes af højhuse, så Ørestaden er et udmærket valg til det. Og velbekommen 🙂

  @Tina: Hvis der er perspektivering i det, er københavneri fint for mig 😉

 10. Er det ikke lidt barnligt det der med at ville overgå hinanden i at bygge høje ting? Der må da være bedre ting at bruge penge på.. 🙂

 11. @Mikael: Det handler netop ikke om kunne bygge højst i Vest- eller Østdanmark, men om perspektivering, så vi ikke bruger al jorden til at bygge på. Derfor kan vi lige så godt bygge op af i stedet for.

 12. “Ja, lad os bygge et tårn, der når til himlen”. Husk bare tage elevatorproblematikekn med i dine beregninger. Og parkeringspladserne.
  Indtil videre må I københavnere godt nasse lidt på Herlev, hvor vi indtil videre har Danmarks høejste hus. Det er trods alt ikke så langt fra Amager, Maltesen!

 13. @Klit: Jeg har skam prøvet at køre i elevator op til 98. etage med skift undervejes i Seattle, WA, hvilket gik ganske hurtigt. Det samme gør sig gældende for elevatorene i Domus Vista, som jeg har kørt med en del gange de sidste 6 år. Nyere elevatorer kan faktisk køre meget hurtigere med en fart på 63 km/t i Taipei 101, så det bliver nok ikke det store problem 🙂

 14. Det handler vel ik “bare “om at bygge høje ting for at overgå hinanden, men om at landets hovedstad både er ansigt udadtil politisk og – i høj grad – turistmæssigt. Dér syns jeg virkelig, det er genialt, at vi ka bevare det gamle inde i centrum, men samtidig vise omverdenen, at vi lever op til “state of the art” ved at lege med både højder og andre arkitektoniske finesser i Ørestaden.
  Danmark lever meget af innovation – som de sir i Danske Banks reklame, er hjernen vores vigtigste råstof. Derfor syns jeg, det er positivt, at folk forbinder vores hovedstad (og dermed land og dermed indbyggere) ikke bare med noget gammelt, fint og lilleputagtigt, men også med nytænkning, vovemod og international gennemslagskraft.
  Og så på det helt personlige plan, syns jeg bar, at skyskrabere er enormt flotte og fascinerende 🙂

 15. @Louise: Det ser ud til vi er meget enige i det. Desuden kan høje bygninger også være flotte at se på der, hvor de tårner sig op imod snart 1 km penge i højden.

 16. Jens Gammelgaard

  Det er bare i orden. Men det undrer mig at Århus og København ikke er interesseret i at få folk til at køre ind til byen og handle. Hvem vil bruge en time på at få en parkeringsplads og en halv time for at komme de sidste par meter ind i nærheden af parkeringspladsen. Hvis det lykkes koster det en formue at leje omtalte parkeringsplads. Så alt i alt er det et internt problem for Århus og København, som vi andre ikke er interesseret i med mindre de gør som de plejer, nemlig forventer at vi andre skal være med til at betale for noget som intet er værd for resten af befolkningen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s