Hvad med lige at tage et ansvar?

Nej, dette indlæg handler ikke om de unge og Ungdomshuset, selvom det på mange måder kunne minde om det. Nej, denne gang er det politikerne, der må stå for skud i forbindelse med hele misæren omkring DR og prestigebyggeriet ude i Ørestaden under navnet DR Byen.

Lad os lige starte fra starten af. Da Metroen skulle bygges, var det fra politisk side bestemt, at byggeriet skulle finansceres ved grundsalg over en vis årrække. Og blandt dem, der skulle købe en grund var DR, hvilket var politisk bestemt helt fra starten af. DR skulle nemlig fungere som lokomotiv for hele udviklingen og derfor var det bydende vigtigt at få samlet DR’s aktiviteter på et sted i et ny multimediahus.

Nu godt 7 år efter er vi alle sammen blevet lidt klogere på DR’s økonomi og hvordan man ikke styrer et politisk bestemt prestigebyggeri. Men, hvor blev de politikere af, som i sin tid vedtog at DR med vold og magt lige skulle sælge sine (snart) forhåndværende domæner og flytte ind i et ny multimediahus til x antal milliarder?

På intet tidspunkt har jeg hørt en eneste politiker tage ansvar for de fejldispositioner, som de selv har været med til at vedtage ind på Christiansborg. Ikke en eneste minister ser ud til at blive fyret og Anders Fogh siger vel som sædvanlig, at “der ikke er noget at komme efter”, hvis ikke Brian Mikkelsen selv får lov til at sige det denne gang som minister for kulturen og dermed også den nærmeste politiske chef for lige netop DR.

I stedet for hænger aben på Kenneth Plummers skuldre, som er tvunget til at rydde op efter nogle andre, hvilket ser ud til at medføre 300 ansattes fyringer hen over det indeværende år pga. at det omtalte prestigebyggeri har opnået en pris på 4.7 milliarder kroner. Og vi andre kan så forvente dårligere TV til en skyhøj pris.

Måske skulle jeg gøre alvor af dette?

Reklamer

7 responses to “Hvad med lige at tage et ansvar?

 1. Enig. Det virker uforståeligt, at overskridelsen i den grad kommer bag på bestyrelse og Folketing. Byggeriet er foregået i en periode, hvor der i forvejen var byggeboom, og hvor priserne på materialer og lønninger har været stærkt stigende. Hertil kommer at store projekter i følge en mystisk naturlov altid overskrider budgetterne. Det handler vist nok om, at man underbudgetterer i udbudsmaterialet, og så hiver det ind bagefter. Mon ikke også det er de samme store virksomheder, som støtter K og V til valgene, som har scoret kassen på det store byggeri?

 2. Ja, mon ikke politikerne skylder at fortælle os, hvem der har udpeget DRs bestyrelse? Hvis DRs bestyrelse og ledelse er uduelige, så falder det vel i sidste ende tilbage på politikerne. Og Kenneth Plummer har desværre også sin del af ansvaret.

 3. @Kristian: Mest af alt er det noget, der har det med at gentage sig i forbindelse med offentlige byggerier. Jeg nævner gerne i flæng Storebæltsbroen.

  @Feldbech: Nu er Kenneth Plummer kommet til så langt henne i processen, at han ikke beskyldes for at have andel i hele misæren. Han er jo bare sat til at rydde op…

 4. Hej Jørgen…

  Jeg håber også, at der er nogle politikere, der begynder at skamme sig rigtig godt og grundigt over deres manglende evne til at tage ansvar.

  Jeg håber imidlertid ikke, at de samme politikere vælger at tage “ansvar” med at hælde flere penge i Danmarks Radio – enten i form af en stigning i licensen eller engangsbevillinger/lån.

  Som jeg har skrevet i nedenstående indlæg, er det trist, men nødvendigt med en ordentlig oprydning i den støvede Statsradiofoni.

  http://leifcarlsen.wordpress.com/2007/03/14/trist-men-noedvendigt/

  /Leif

 5. Elsebeth Gerne har været ude i nyhederne her til morgen og sige, at hun fortrydet at have OK’et projektet… Det er selvfølgelig ikke at tage ansvaret for hele misæren, men det er da en begyndelse.

  Men hele projektet var jo vanvittigt til at begynde med: Reelt set er det jo et statsligt reklamefremstød for nogle byggegrunde på en gammel lodseplads på Amager. Netop derfor er det trist, at måske 300 mennesker kommer til at miste deres job.

  Offentilge byggerier er en sjov ting når det kommer til budgetoverskridelser – hvis man lige ser bort fra Millau-broen, som faktisk var indenfor budgettet og tidsrammen (!).

  Under alle omstændigheder må man da sige, at Plummer, hans situation taget i betragtning, tager situaitonen som et mandfolk og er realistisk mht. besparelsesplanerne før han begynder at bede om flere penge fra borgerne.

  De ekstra penge får han selvfølgelig ikke (heldivgis!), men at man tør tage konsekvensen af, at man er på “skideren” er rart (og nyt) at se.

 6. Skidegodt indlæg, Malte.

 7. @Leif: Og det ser og til at regeringen åbenbart sidder dybere i dynget end først antaget med den nye afsløring om, at den ville privatisere DR pga. dækningen af Irakkrigen. Det viser jo samtidig hvordan regeringen har det med ytringsfriheden, hvis man har en anden holdning end regeringen. Skræmmende.

  @Nikolaj: Elsebeth Gerner Nielsen er jo altid en begyndelse efter som hun sidder i oppositionen 😉
  Kan godt huske det med Millau-broen. Ganske imponerende af franskmændene 🙂

  @Lars: Tak!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s