Misilforsvar – ikke her

Igen ser det ud til at USA’s efterhånden berygtede missilforsvar igen er kommet på banen i lille Dannevang, hvor Regeringen og dets burkaklædte støtteparti har fået samlet flertal for, at landet skal beskyttes af en paraply af missiler, hvis en eller anden slyngelstat skulle finde på at sende deres store, stygge missiler mod det lille land højt mod nord.

Nu ved jeg ikke rigtig, hvem man har i tankerne, når der tænkes slyngelstat, da den Kolde Krig er oversået. Det efterlader en lille række lande tilbage, som….Iran? Pakistan kan det næppe være, da de er venner med Vesten, Irak har ikke nogen, hvilket vi efterhånden har fået bevist indtil flere gange, mens Syrien og andre kandidater til at få ordet “slyngelstat” hæftet på sig, næppe har den store lyst eller økonomien til at gå i krig mod Vesten.

Tilgengæld undrer det mig, at vi overhovedet skal diskutere missilforsvar her til lands, da landet er så lille, at et missil næppe kan finde landet, men allerhøjst ramme ved siden af. Oven i giver det mig også en besk smag i munden, da næppe samtlige lande i Vesten har råd til at deltage i et sådan missilforsvar. Det vil ikke stille de lande, som er naboer til Rusland, tilfredse, hvis de ikke får muligheden for at være med, mens deres naboer mod vest er det. De fleste i de lande er gamle nok til at huske, hvad Rusland/Sovjet førhen har gjort ved deres små naboer og har nok derfor en historisk interesse i at blive dækket ind.

Når vi nu er i gang med diskussionen omkring et missilforsvar, har Danmark forvejen et lavtgående missil i form af Jens Rhode selvom han er sendt på politisk pension…

Reklamer

8 responses to “Misilforsvar – ikke her

  1. Kunne være en mulighed, men hvor skal de så sende alle deres varer hen 😉

  2. Uden at have sat mig vildt meget ind i det, synes jeg et missilforsvar lyder som en go idé.

  3. @Mikael: Ikke hér. For mig lyder det mere af et nyt våbenkapløb som det vi havde under Den Kolde krig.

  4. jeg er lidt bekymret ved udsigten til at blive ramt af et missil, der rammer ved siden af sverige…

  5. @Klaus: Hvis jeg kender svenskerne ret, er de slet ikke med i det. Tilgengæld kunne de nok finde på at levere noget teknologi til missilforsvaret….

  6. Forsvar eller våbenkapløb – det sidste er ofte en forbandet konsekvens af det første. Sådan er verden desværre. Man kan trods alt glæde sig over at der her ikke er tale om et ‘WMD’.

  7. @Feldbech:”WMD”?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s