Klamt

I følge Politikens netudgave er medlemmer af det højreradikale parti, NPD, nede i Tyskland begynt at opkøbe bygninger med det formål at oplære unge i at tænke nationalistisk og skolen, som har base i byen Gonzerath, skal have fokus på race, folk, stat og nation. Det er forøvrigt samme sted, hvor nazisten Rodulf Hess ligger begravet.

Når man tænker på, at det ikke er meget mere end 60 år siden at nazisterne blevet slået godt og grundigt ud af banen, får det mig til at få nogle meget grimme billeder på den indre nethende, når personer begynder at åbne skoler og meget andet for at oplære unge mennesker i en af de grimmeste og klammeste ideologier, som noget menneske nogen side har udtænkt, nemlig nazismen. Samtidig kan det undre mig, at tyskerne ikke har fået sat en stopper for disse planer, da nazismen har flere end 6 millioner menneskers liv og blod på samvittigheden.

Det er ikke kun byen Gonzerath, som har problemet med grunde, som bliver opkøbt at nazister. Det har spredt sig til andre byer som Dresden, hvor de har opkøbt en nedlagt tennisbane.

Jeg ved god, at der er en vis forskel på NPD nede i Tyskland og Dansk Folkeparti herhjemme. Og dog. Dansk Folkeparti har jo flere gange blandet sig i indholdet i danske skolebøger, som er blevet krævet omskrevet eller ligefrem byttet ud med nogle andre bøger, der er faldet pianisternes smag. Måske et forskud på, hvad vi kan vente os herhjemme?

Reklamer

5 responses to “Klamt

  1. Jeg trøster mig med at samtlige andre partiledere udvandrede i protest da NPD-lederen begyndte at propagandere ved partilederrunden oven på delstatsvalget Sachsen forrige år. Det tyder på at der stadig hersker en vis konsensus om at de højreradikale synspunkter ikke hører hjemme i en demokratisk stat. På den anden side er det dog også lidt af en falliterklæring for de traditionelle partier at så mange mennesker valgte at stemme på nynazisterne!

  2. @Nikolaj: Både og, for det må da også vække en vis undren, at et højreradikalt parti kan være lovligt liget i netop Tyskland med den historie landet har…

  3. Hvad med om du fik styr på proportionssansen og bekymrede dig om de islamiske friskoler?

    I øvrigt, hvad er der galt med at DF interesserer sig lidt for vore skolebøger? Hvis de skulle blande sig udenom dem, skulle du vel også blande dig helt udenom NPDs skoler?

    Hvad giver dig ret til at blande dig, mens DF ikke må?

  4. @Kimpo: Nu har islam ikke været skyld i en hel verdenskrig, mere end 6 millioner menneskers død, verdensomspænde død og ødelæggelse som verden ikke har set magen til på grund af en menneskefjensk ideologi, som nogen åbenbart stadig ser sig tiltrukket af mere end 60 år efter den frie verden sidst bekæmpede den. Så spørgsmålet er, hvem der trænger til at få styr på proportionssansen?

  5. @Kimpo: Undrer det dig slet ikke, at DF er det eneste parti, som hele tiden blander sig i skolernes undervisning?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s