Danskere bor også i ghettoer

Mens visse partier og personer her til lands har travlt med at skælde visse etniske og religiøse grupper ud for at flytte sammen i såkaldte “indvandrerghettoer”, er vi danskere åbenbart ikke et hak bedre end dem, vi har så travlt med at gøre lige så danske som os selv eller se skævt til.

Når vi danskere flytter udenlands ganske frivilligt, har vi det med at flytte hen, hvor der i forvejen bor danskere. Specielt i nybyggeriet Annestad, hober danskerne sig sammen og mere end 40 % af lejlighederne er købt af danskere. Og så er det jo lige vidt med integrationen over Øresund…

Reklamer

8 responses to “Danskere bor også i ghettoer

 1. Hmm, hvordan kan man bo i ghetto i sit eget land?

 2. @Feldbech: Det vist an på, hvem du spørger 😉 – svenskerne vil nok sige, at de efterhånden har krav på Skåne…

 3. Well, som flere artikler også påpeger, så er den manglende dansk/svenske integration ikke vildt problematisk.. Godt nok er svenskere mærkelige – de vil sikkert påstå det samme om os – men det er jo ikke, fordi der er tale om et kultursammenstød af dimensioner.

 4. @mjud: Dette er en perspektivering af, at vi har så travlt med at fordømme andre, som gør det samme som os selv. Og eksemplet er ikke ligefrem det eneste, som jeg kan trække frem. Tænk bare på Solvang i USA og danskere bosiddende på solkysten i Spanien.
  Kort fortalt handler det om, at mennesker flytter hen, hvor vi finder nogen af samme kultur og sprog som os. Det kan hverken love eller politikere gør så meget ved, da det dybest set handler om tryghed. Og det er vel udemærket?

 5. Kære Maltesen
  For en enkelt gangs skyld har du fuldkommen ret. Det var derfor Den Danske Forening advarede imod ghettoerne allerede for 20 år siden, da “humanisterne” ævlede om “farverigt fællesskab”.
  Der er jo ingen grund til at skabe problemer, som kan undgås.

 6. @Harry: Min gode Harry, er der overhovedet kommet noget godt ud af ddf? Hvad med rigmandsghettoer, studieghettoer og netto?
  Hvordan forholder du dig overhovedet til, hvordan danskerne selv gør det samme?

 7. Ja, sådan er menneskets natur. Det søger tryghed blandt ligesindede. Det er derfor, du går i kirke!
  Derfor er det smartest, at tyrkere bor i den store ghetto Tyrkiet, pakistanere i ghettoen Pakistan osv.

 8. @Harry: Din respekt for andre mennesker, kan vist ligge på et meget lille sted, hvis den overhovedet er tilstedeværende.
  Jeg går i kirke for at prise min Gud og Herre sammen med andre kristne. Min styrke ligger i min svaghed som menneske.
  Problemet er, at du overhovedet ikke gider at tage stilling til de spørgsmål, du bliver stillet og efterfølgende svare på dem. I stedet for vil du hellere brug tid og krudt på at nedgøre personer af anden eknisk og religiøs oprindelse.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s