Hold fingrene fra DR

Der går åbenbart mere og mere politik i Danmarks Radio, hvor man som det seneste kan læse, at Anders Fogh som pressens minister, nu kræver en tilbundsgående undersøgelse af DR efter det er kommet frem, at der åbenbart er skabt tvivl om nogle af kronvidnernes udsagn i dokumentaren, “Den Hemmelige Krig“, som blev vist for nyelig på DR2..

Min egen personlige holdning er, at regeringschefen ikke skal begive sig ud i, at kræve en undersøgelse, hvis der er tvivl om den slags. Det er først og fremmest DR selv, som skal tage stilling til, om der skal laves undersøgelse af, hvad der er sket og hvorfor. At en regering kræver den slags, minder mere om en politisk agenda rettet mod nogle specifikke personer, som måske/måske ikke deler politisk holdning med deres politiske chefer. Samtidig ligger det lidt for langt i forlængdelse af de politiske udnævndelser til DR’s bestyrelse på det seneste. Og samtidig giver det grobund for, hvorfor politikere ikke skal blande sig i udnævndelser til bestyrelsesposter, men bør overlades til professionelle mediefolk.

Reklamer

2 responses to “Hold fingrene fra DR

  1. Tjaa, må nok sige at det burde være forsvarsministeren der førte an mod DR i denne omgang. Men selvfølgelig må politikere/regeringen forsvare sig mod DR når de bliver angrebet, specielt når det tilsyneladende er med manipulerede og forkerte oplysninger.

  2. @Henrik: Synes du ikke at det virker noget utroværdigt, når medlemmer af regeringen ikke vil gå til Pressenævnet i stedet for at hænge DR ud i medierne? Det må være op til de relevante indstanser i sidste ende at afgøre den slags og ikke politikerne. En regering, uanset hvilken blok den tilhører, må være forberedt på at møde kritik fra netop medierne. Alt andet lige vil vi så opleve tilsvarende tilstande som i Italien…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s