Ser du godt efter?

Spørgsmålet stammer fra den nye film, The Prestige med Christian Bale (Batman Begins, American Psycho) og Hugh Jackman (X-Men triologien, Van Helsing) i hovedrollerne som de to magikere, der er drevet af et had til hinanden på grund af den enes formodede skyld i at den andens kone døde under en optræden.Samtidig ligger der en evig revalisering mellem Rupert Angier (Jackman) og Alfred Borden (Bale), hvor den ene hele tiden skal overgå den anden, hvilket bringer Angier til Colorado, hvor han møder den mystiske opfinder Nikola Tesla, der spilles genialt af David Bowie og dennes ven og medopfinder, Alley, spillet af Andy Serkis (Lord of the Rings).

Filmen er på ingen måde kronologisk opbygget, men er opbygget over en ramme, hvor vi bliver vidner til videnskab og lidenskab, grådighed og galskab, brutalitet og genialitet, mens filmen fører os frem og tilbage i nutid og datid – dygtigt fortalt af Michael Caine (Batman Begins).

Instruktøren Christopher Nolan (Batman Begins) er kendt for sine glimtvise bemærkninger i sine film og ikke mindst The Prestige, der er spækket med rænker, intriger, dobbeltspil og baghold, mens en flod af filosofiske overvejelser diskret løber gemmen filmen.

Ligesom Batman Begins, er The Prestige også fyldt med en sand rigdom af detalger og stemningsmættede billeder, der gør den til en sand fornøjelse at se. Samtidig får vi også fornøjelsen at se Jackman og Bale forklædt over for hinanden ved flere lejligheder, hvor de prøver at skade hinanden. Og derved bringe modstanderen til fals.

The Prestige er set i Imperial d. 6. januar kl. 18.30. Billetpris 105 kroner, der var givet godt ud.

The Prestige får 6 fortjente stjerner af anmelderen.

Ser du stadig godt efter?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s