Når forældre bliver en pestilens for omgivelserne

Lige over for hvor jeg bor, holder der alle hverdage en såkaldt skovbus, der kører en gruppe børn og pædagoer ud til en skovbørnehavne, hvilket i og for sig er en ganske god idé, så børne kan få frisk luft og lære noget om naturen.

Problemet er forældrene, som afleverer børnene om morgenen og henter dem igen sidst på eftermiddagen. Gaden bussen holder på, er en såkaldt privat fællesvej, hvilket vil sige, at de enkelte ejendomme i gaden ejer og driver vejene for egne penge. Det ser forældrne stort på, når de parkerer deres biler til stor gene for dem,  som bor i de omgivende gader.

Om morgenen oplever vi tit og ofte, at forældre står midt ude på gaden, når de skal vinke forvel til bussen med børnene i, de udgør også en fare for sig selv og dem, som kører i gaden – enten på cykel eller i bil. Hvis forældrene er i bil, bliver den bare parkeret et eller andet tilfældigt sted i gaden. Nogle forældre har ligefrem gjort det til en sport, at parkere helt oppe på fortorvet, mens andre nøjes med at parkere helt op til gadehjørnet til fare for dem, der så kommer kørende, da de ikke kan se, om der kommer nogen rundt den anden vej. Andre igen kan finde på at parkere foran en port, hvor der meget tydeligt står “Brandvej”. Når bussen er tilbage sidst på eftermiddagen gentager samme sig igen.

Igen og igen er både forældre, pædagoer og forvaltning i kommunen gjort opmærksomt på problemet omkring forældrenes lidt for hensynsløse parkering og medfølgende opførsel over beboerne i gaden. Flere beboere i gaden, herunder mig selv, har oplevet forældrene være direkte frække, ligeglade og direkte truende, hvis de har fået at vide, at deres parkere bil udgør et problem for trafikken. Detsværre er det langt fra engangstilfælde, som vi er ude for. Selv parkeringsvagterne fra kommunen oplever ubehageligheder med forældrene. Flere er ligefrem blevet truet med tæv, polittilhold og meget andet fra forældrenes side fordi, de ikke gider at tage stilling til de problemer de skaber over foros andre.

Når forældrene er færdige med at hente deres børn, kan det ikke gå hurtigt nok med at komme væk derfra og en stor del af dem, har ligefrem glemt hvad blinklys betyder, nårde svinge bilen ud foran dem af os, som kørende på cykel.

Nogle beboere har taget hårde metoder i brug over for forældrene, der parkerer foran ejendommen med den nævnte brandport. De vikler bilen ind i minetape, der ikke ligefrem er til at klippe op igen, går deres vej. Måske ikke den mest konstruktive metode, da vi gerne så en diplomatisk løsning på dette forældreproblem. Vi ønsker på ingen måde, at det går ud over børnene, som gerne skulle have mulighed for at komme ud i den friske luft.

En løsning kunne være, at den pågældende skovbørnehave blev flyttet ganske får hundrede meter til et sted, hvor der i forvejen er plads til parkering af bus og forældre. Ellers må vi vente og se til i starten af 2007, hvor vejen overgår fra at være privatfællesvej og til at være drevet af kommunen. Det betyder også, at gaderne i området bliver underlagt nye parkeringsregler – det betyder også, at forældrene så skal til at betale for at holde der.

Reklamer

6 responses to “Når forældre bliver en pestilens for omgivelserne

 1. Nogle forældre har ikke snerten af hensynsfuldhed i sig (og sådan er det vel med mennesker generelt).

  Sådan er det også ved et stort tal af de danske skoler.
  Ulovlige parkeringer, højhastighed, farlige manøvre og ligegyldighed over for parkeringsregler og andet der helt tydeligt er lavet for at sikre også deres børns vej ind og ud af skolen.

  Hvordan det kan løses kan jeg ikke gennemskue … jeg tvivler faktisk på at det kan.

 2. Jeg godt nok også min egen tvivl omkring dette emne. Vi vil jo helst gøre det så diplomatisk af hensyn til børnene, som ikke har del i forældrenes hysteriske opførsel morgen og eftermiddag.

  Vi har overvejet, at få snakket med socialdemokraterne, der har givet skovbørnehaven lov til at parkere der, hvor de nu gør det. De, socialdemokraterne altså, ejer nemlig bygningen lige over for mig, hvor bussen holder. Jeg kender en af dem, da han er menighedsformand i den kirke, hvor jeg kommer.

 3. Jeg tror, det vil være en god vej frem – det handler tit om at bruge sine netværk, tror jeg.

 4. Det kan gå hen og blive løsningen, hvis forældrene, som forøvrigt heller ikke bor i nabolaget, ikke vil respektere os, som bor der til dagligt.

 5. Dette er svært informativt innlegg, er den type informasjon du har gitt unike og verdt takknemlighet. virkelig et fint innlegg

 6. Dette er meget informative indlæg, den slags oplysninger, du har angivet, er unik og værd påskønnelse. virkelig en nice post

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s