En ven i nøden

Her til morgen havde jeg en syret oplevelseud over det sædvanvlige. For det første havde jeg sovet over mig og vågnede første omkring klokken 6.35 og måtte derfor have temmelig meget fart på ud af døren, så der ikke blev tid til at smøre den dalige madpakke. Derefter forbi den lokale bager for at købe et par spanske rundstykker og så fart på pedalerne, så jeg ikke kom for sent på arbejde, hvor jeg møder klokken 7.45.

Indtil et godt stykke ud af Vesterbrogade går det ganske godt – men uden at vide det, taber jeg min taske, der ligger bag på cyklen, der både indeholder min pengepung, morgenmad og mine nøgler til min hjem, arbejde, cyklen osv. En kvinde får mig stoppet ved opkørslen til Valby Bakke, hvor hun gør mig opmærksom på, at jeg altså har tabt min taske som før nævnt.

Jeg får vent cyklen i en vis fart for at få fat i den, før en eller anden bare plynrer den for indhold. Og nej, det er ikke pengepungen og dens indhold jeg er nervøs for. Det kan altsammen erstattes. Det er mere nøglerne til mit hjem, cyklen og arbejdet, som jeg er gruer mest for. Da den pågældende kvinde ikke får fortalte mig præsis, hvor jeg har tabt min taske, drøner jeg næsten hele vejen tilbage af Vesterbrogade til jeg kommer til Vesterbro Torv, hvor jeg vender cyklen igen og kører tilbage af samme vej. Men, tasken er bare væk – helt væk.

Tilbage ved opkørslen til Valby Bakke ringer jeg til arbejdet og foræller, hvad der er sket og, at jeg nok bliver lidt forsinket. Min kollega, som er chef for chefen, som holder ferie, fortæller mig, at jeg bare skal tage mig den tid, det tager at finde tasken igen. Men efter yderligere 10 minutter giver jeg fortabt, og kører videre til mit arbejde.

På selve arbejdet er jeg ganske naturligt rystet over den manglede taske og er ved at gøre klar til at ringe både til politi, bank osv. for at melde tasken stjålet, spærre kort og ringe til mine forældre, så de kan låne mig penge til låsesmeden, når jeg har fri.

I same øjeblik ringe vores kontormobil – det er vores hovedkontor, der fortæller os, at tasken er samlet op af en buschaffør på linie 6A på vej mod Rødovre, der kører lige forbi ude på Roskildevej. Den pågældende chaffør har givet sit mobilnummer, så jeg kan bare kontakte ham. Det gør jeg så og vi bliver enige om, at han skal kontakte mig igen, når han igen er på vej mod Rødovre, da han nu er på vej mod Østrebro og på det tidspunkt holder på toppen af Valby Bakke over for Zoo.

2 timer senere kommer der en sms om, hvornår han er ved Zoo igen og jeg sms’er tilbage og fortæller ham, at jeg vil være at finde ved busstoppet over for Domus Vista. Inden da har en af mine kollegaer lånt mig en 50’er, så jeg kan købe ham en flaske god rødvin.

Præsis klokken 10.09 efter planen ankommer chafføren med bussen, og jeg får min taske og han får overrakt en flaske rødvin..

Se, det er en hæderlig mand, denne buschaffør. Tak til Lars på linie 6A for endnu engang at redde tasken og min dag.

Reklamer

6 responses to “En ven i nøden

  1. Det var dog en utrolig historie! Den kan lige redde en dag.
    Hvor skideheldigt faktisk, at der findes betænksomme mennesker blandt alle dem, der ellers kommer på forsiden!

  2. En fantastisk historie. – En rigtig overskudshandling fra chaufførens side. Sådan!

  3. Det er ganske rigtigt – desværre er der bare for få, der gør den slags. Mange vil bare lade tasken blive stående eller være endnu – ringe efter Rulle Marie…

  4. “Jeg orker ikke at involvere mig” eller “Det kommer ikke mig ved” vil fx være to af mine mange undskyldninger for ikke at gøre noget.

  5. På det område er vi åbenbart forskellige – jeg ville nok reagere promte, hvis jeg kender mig selv ret. Forrige år faldt en mand af cyklen på en vej i det område, hvor jeg arbejder. På trods af, at jeg stod nede i den anden ende af vejen, var jeg den første, der nåede frem til ham, da med det samme hoppede op på cyklen og kørte hen til ham for at evt. lave førstehjælp på ham og ringe 112 for at få fat i en ambulance.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s