Tanker om Gud

Ind i mellem kan jeg godt gøre mig nogle tanker om, hvem Gud er for en størrelse. Specielt i forbindelse med krig, død og lidelse, kan jeg gøre mig disse tanker, når jeg høre andre mennesker snakker om, hvorfor Gud kan tilllade mange af de ting, som sker ude i verden omkring os. Mange stiller sig undrende over, hvorfor en Gud, der elsker os mennesker, kan tillade, at så mange bliver dræbt i forbindelse med tsunamien for at tage et forholdsvis frisk eksempel. Et andet kunne være 11. september 2001, hvor en flok terrorrister bruger 4 fly som bomber mod civile i USA.

Tankerne kom op at vende her til aften, hvor vi i den kirke, som jeg kommer i, havde besøg af teologen, forfatteren og foredragsholderen, Leif Andersen, som mest er kendt for bogen, “Hvorfor sover du Gud?”, som tager sit udgangspunkt i Jobs bog i Det Gamle Testamente, hvor Saten som bekenst tager et vædemål med Gud om, hvorledes Job vil reagere, hvis alt hans gods bliver taget fra ham – inkl. familien. Selvom det er sket for flere tusende år siden, er de spørgsmål lige aktuelle den dag i dag.

Personligt tror jeg ikke på, at Gud har en finger med i alt. Hvis havde havde det, var der jo ingen grund til, at vi mennesker havde en fri vilje. Her bør vi have en anden mening omkring Guds almægtighed end for ekspempel muslimerne, som mener, at Gud er almægtig og derfor har en finger med i spilet, når der sker noget i verden, som ingen lige har styr på.

Som mennesker har vi også brug for at tage fat i nakken på Gud, når vi oplever den slags ting, hvor vi kommer ud for hændelser, som ingen kan styre. Vi har lov til at råbe Gud op og spørge Ham om, hvorfor Han ikke lige griber ind, når en i familien er dødelig syg, når en bilbombe dræber 20 – 30 uskyldige mennesker i Bagdad og, når vores verden er brudt helt sammen.

Modsat så mange andre religioner, har vi en tolk, der oversætter det, som Gud vil fortælle os. Det er Jesus, der på så mange måde kan sætte sig ind i, hvordan vi har det som menneske.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s