Efterrationalisering?

I går aftes så jeg første del af programmet De Multinationale på DR2, som omhandler måden de magtfulde firmaer agerer på over for resten af verden. Selve programmet er bygget over bogen The Corporation: The Pathologial Pursuit of Profit and Power, der erskrevet af den amerikanske juraprofesser, Joel Bakan, hvor man via interwies med markante debattører på den ene side og direktører fra bl.a. IBM, Interface og Shell på den anden side, tegnes der et underholdne og kritisk protræt af den internationale forretningsverden.

Første del, som blev sendt i går aftes var emnet Erhverets patologi, så på den skade, som multinationale selskaber kan have på deres ansatte, dyrene og miljøet samt, hvilken slags ‘person’ et aktieselskab er ud fra den amerikanske lovgivning, der anser aktieselskaber som et individ. Konklusionen var, at aktieselskabets ‘personlighed’ er meget lig en psykopats. Men, hvis den mest dominerende instution i nyere tid er skabt ud fra en psykopats verdensbillede, hvem har så det moralske ansvar for dens gerninger?

Et ganske tankevækkende program, som jeg gerne så mere af på dansk TV frem for hjenedøde programmer, hvor danskerne udleverer sig selv på den noget amerikaniserede stil. De to efterfølgende programmer sendes de to efterfølgende søndage.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s