Michael og mig

Påsken er i fuld gang og ud over at arbejde Skærtorsdag og være til Påskefrokost i søsters og svorgers kolonihave samme dag, har tiden været brugt til at slappe af, gøre rent og hjælpe forældrene med at få deres nye computer køreklar. Alt sammen klaret med "thumps up". Desuden er dagen i dag også brugt til at købe ind sammen med 5.6 mill. andre danskere – sådan føles det i hvert fald, når man står i kø i supermarkedet på den eneste dag i hele Påsken, hvor butikkerne holder åbent.

Ud over alt det andet har jeg også fundet tid til at se nogle af de mange Michael Moore dokumentarfilm, som  er blevet sendt i TV på det seneste. Foruden Bowling for Colubine, havde jeg kun set Fahrenheit 9/11 på forhånd. og nu har jeg så fået set The Big One, hvor Michael Moore tager på salgsturne for en bog, som han har fået udgivet. Undervejs besøger han også virksomheder, der på trods af, at de har fået kæmpe overskud grundet deres flittige medarbejdere, vælger at flytte til hele produktionen til lande, hvor lønudgifterne er væsenligt mindre og ganske tankevækkende set i en dansk kontekst i disse år.

Samme dokumentarfilm viser også, at noget af det som vi tager som en selvfølge herhjemme, har amerikanske ansatte ved. I et land, hvor man bruger krudt og kugler og soldater for at skabe fred, stabilitet og demokrati, kan en amerikansk arbejder ikke engang få lov til at melde sig ind i en fagforening, hvis vedkommende ønsker det. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s