Influenzahystari

I den uge, som er ved er være overstået, blev Danmark så ramt af fugleinfluenza, hvilket ikke burde være nogen stor overraskelse for nogen som helst, da både Sverige og Tyskland har haft tilfælde af denne influenzavirus. Først var det en død musvåge fundet i nærheden af Næstved, der fik den samlede verdenspresse i Danmark til at gå så meget amok, at de nærmest begyndte at genere myndighederne i deres arbejde med at sætte skilte op, hvor der skulle oprettes risiko- og beskyttelseszoner for at forhindre virussen at at sprede sig. Dernæst skete næsten det samme igen, da der blev fundet en flok døde trolleænder på Ærø. Igen skulle medierne være på plads for at interviewe folk og fæ ved den havn, hvor de døde fugle var fundet.

Samtidig har fugleinfluenzaen nærmest fået fjernet en anden og måske mere vigtig krise fra forsiderne på samtlige danske aviser, nemlig Muhammed-sagen. På trods af nogle enkelte pip fra en enkelt politikker, som er notorisk bange for det ukendte, har der ikke været særlig meget omtale af denne krise i medierne. Hvordan hun vil håndtere en fare, som er helt ligeglad med landegrænser, skal nok blive helt spændende at se i de kommende dage, uger, måneder og måske år.

Fjerkræbrancen er forståelig nok bange for, hvad mediehysteriet vil føre med sig, og allerede nu er der kommet en kraftigt fald i folks indkøbsvaner, når det gælder lørdagskyllinger som følge af, at sagen er blæst helt ud af de rette propationer.

Personligt ryster jeg på hovedet af det hysteri, som medierne har fået skabt på den konto. Mange er nu blevet bange for at spise fjerkræ på trods af, at der ikke er nogen fare for at blive smittet af fugleinfluenzaen, hvis man opretholder en normal køkkenhygiejne, når man har med fjerkræ at gøre. Faktisk tror jeg, at jeg vil spise en omgang kylling i aften.

Fakta om fugleinfuenza: Fugleinfluenza.com

H5N1-virus

Sådan ser en H5N1-virus altså ud. Ser du den på åben gade, skal du ikke tage kontakt til den, men melde det til de relevante myndigheder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s