Retten til ytre sig

Siden en flok præster er gået til kamp mod regeringens og DF´s flygtning- og indvandrerpolitik og den måde, som de bliver behandlet og omtalt på, er især Dansk Folkeparti gået i front mod præsterne, som efter partiets mening blander sig i det politiske arbejde og dermed går uden for deres arbejdsområde.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, mener ligefrem at præsterne slår usmagelig plat på julen, hvor “…glæden og freden ellers havde sænket sig over de danske hjem…”. Samme Pia Kjærsgaard ønsker, at “… præsterne passede deres arbejde i kirken…”, mens politikerne passer deres i Folketinget.

Kære Pia Kjærsgaard. Jeg er helt sikker på, at præsterne gør deres arbejde godt og til fredsstillende. De har, lige som alle andre, retten til at ytre sig, hvilket de så også gør i forbindelse med den måde, som vi behandler de flygtninge- og indvandrer, som banker på døren. Og præsterne står ikke alene. Jeg er sikker på, at der sidder en hel del andre mennesker, som deler den samme holdning, som præsterne og mig selv, men som bare ikke er kommet op ad stolen – endnu.

Jeg kan ikke se, hvorfor Dansk Folkeparti skal blande sig i Folkekirkens indre anlæggender, som det så flot hedder, da partiets egne medlemmer ikke ligefrem er dem, som fylder mest på kirkebænkene.

Den eneste grund til, at Dansk Folkeparti er kommet ud af starthullerne i denne debat er, at der kommer flere og flere frontalangreb på den måde, som vi danskere behandler andre på. Sidst man kan samligne det med på, er jødeforfølgelsen inden 2. Verdenskrig. Og de fleste kan vel være med på, at den vej skal vi ikke en gang til?

Pia Kjærsgaard, det kan godt være, at du ikke bryder dig om, at ikke alle bryder ud i jubel over den måde, som I fører jeres ulængdingepolitik på. Men, hver så venlig at respektere andres ret til at udtale sig om sagen – uanset, om de er politikere, præster eller bare mig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s