Læsehesten

Overskriften er ikke nogen henvisning til noget specielt ud over mig selv, da jeg har været begravet i en spændende bog ud over det normale, da jeg har været i gang med ynglingsforfatterens episke værk, som er skrevet over små 25 år. De 6 første bøger er blevet læst hen over den seneste måned i venten på det sidste bind, som udkommer senere i dette forår på dansk.

Det fasinerende ved historien er, at den bygger på et enkelt digt af den engelske forfatter Robert Browning. Ud over historiens eget omfattende persongalleri, “låner” Stephen King også figurer fra sit eget forfatterskab, som så om sige går igen i Det Mørke Tårn serien. Dertil kommer der også henvisninger til andre af hans egne bøger, da en del af det der sker i Det Mørke Tårn serien også finder sted i andre af hans egne bøger, som f.eks. Opgøret og Salem´s Lot.

Ud over at være inspireret af et digt, er Det Mørke Tårn serien også en god blanding af genre, som Stehpen King selv skriver inden for plus noget ridder- og westerninspiration.

Hvis du selv er vild med Stehen King, kan bøgerne kun anbefales på det kraftigeste.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s