Signalværdi?

Det er helt fint, at Regeringen og Dansk Folkeparti langt om længe har fået åbnet øjnene op for de problemer der er med unges hensynsløse kørsel især i byerne. Problemet er bare, at skærpede straffe slet ikke løser problemerne fuldt ud.

Alt for mange, specielt unge mænd med et dugfrisk kørekort kører hensynsløst rundt i trafikken, hvilket Regeringen og Dansk Folkeparti gerne vil have straffet på linie med promillekørsel. Fint nok, det skal nok få nogle flere bag tremmerne i de efterhånden mere end overfyldte fængsler. Det ville have klædt samme regering med støtteparti, hvis man også havde skærpet de unges adgang til at få kørekort, samt fået luget ud i den jungle af køreskoler, som tildeler de unge et kørekort på et alt for dårligt grundlag.
De unge, som meget gerne vil have et kørekort, shopper rundt efter, hvor det kan fås billigt frem for at kigge efter kvaliteten af uddannelse, som den pågældende køreskole stiller de unge i udsigt. For det er ikke alle, der er egnet til at køre rundt i trafikken. Sådan er det bare.
Derfor må Regeringen og dens støtteparti også sørge for, at køreskolerne lever op til de lovmæssige krav for at drive en køreskole, herunder en kvalitetsmæssig uddannelse af lærerne og et ordentligt tilsyn fra myndighedernes side af skolerne, så de unge mennesker får den bedst mulige uddannelse inden de slippes løs ude på vejene, hvilket både politiet, Rådet for Større færdselssikkerhed og pårørende til de trafikdræbte sikkert vil bifalde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s